Skip to main content

Posts

Showing posts from May 9, 2017

Hidup jauh dari keluarga

Hai! Makseh sebab sudi menjenguk blog aku yang ,kurang menarik ini.Hari ni nak berkongsi cerita tentang hidup pelajar yang jauh dari keluarga. First of all, untuk yang jauh-jauh jer faham macam mana perasaan aku ketika sambung belajar dekat mana-mana negeri macam di semenanjung. Ya, ini atas pilihan masing-masing.Mesti korang ada fikir,"lantak kau lah sapa suruh belajar jauh-jauh".Tapi apakan daya,walau bagaimanapun,tipu la takda timbul perasaan iri hati.

 Point pertama,mesti korang ada rasa resah kan bila terfikir kan nak tinggalkan rumah tercinta,terutamanya family ,gerek(pakwe/makwe), member, pets, and paling sedih,wifi rumah. Dalam jangka dekat nak pergi tempat lain tu, perasaan sedih wujud, tak lalu nak makan, apatah lagi mandi pun rasa cam tak mandi.Tapi kita kuatkan perasaan ni,senyum dan have fun dengan family.Tap tap,tibanya hari tersebut, keluar air mata ketika menatap wajah ibu bapa yang mengharapkan yang terbaik buat kita di sana.

 Kedua pulak,detik-detik habis …