Skip to main content

Perjalanan ku ke Port Dickson

 Masa sem 2 takde masa lak nak update blog ni disebabkan short sem.Tapi,short sem ni yang terbaik dalam hidup aku.Aku buat banyak kawan especially dengan bangsa-bangsa lain. And,aku enjoy hidup aku pergi jalan-jalan,makan,karoks dengan member. Eh,tak lupa juga aku perlu ganti masa aku enjoy dengan belajar di hari seterusnya. Masa sambung belajar ni,perlu bijak bahagikan masa tuk main games, jenjalan, assignment dan aktiviti di buat di tempat belajar. Overall,thanks God,pointer sem 2 ni sama macam sem lepas iaitu cukup-cukup makan,iaitu 3.74. Tak sia-sia belajar jauh-jauh,sebab pointer tak menurun walaupun aku ni kaki dota,kaki makan, kaki jalan dan juga kaki tido hahaha. Di setiap aktiviti yang aku buat,aku memang banyak kenal orang.Macam geng sebilik, geng basketball,geng basketball malam,geng dota,geng tenis, geng debate, geng makan, geng jalan, geng lepak, semua tu berbeza orang ah. Malu nak cakap,aku sedih sikit sebab overall member aku budak lelaki. Ya, aku tahu. Aku tahu mana baik mana buruk. Aku lepak-lepak ngan diaorang memang aku jaga diri. Terima kasih dekat parents aku sebab percayakan aku. Mana tak setiap aku pergi jalan memang aku bagitau diaorang sebab diaorang berhak tahu aku kat mana. Nak cakap parents strict tak sangat lah,maklumlah mak guru besar do.
 Berbalik kepada setiap kali aku pergi Semenanjung,jalan aku tak senang weh.Aku amik flight pagi dari Bintulu and sampai di KLIA 2,kul 11.30 camtu.Aku bergegas tapau makanan dan ambik bas ke Nilai.Sampai sana ,aku boleh relax sikit dalam ktm on the way ke Seremban.Sampai Seremban,terpaksa heret luggage ke Terminal One.And aku usually sampai kat Port Dickson kul 3 atau 4 petang camtu.Kat Port Dickson,pergi tapau makanan lak sebab malas nak bazir masa,masa tu badan memang penat gegila la.Naik bas,30 minit camtu sampai Poli tercinta,iaitu Politeknik Port Dickson.Eh,sampai sana belum lagi rehat,bagi kek lapis dekat kakak and abang security kat pondok.Lepas sampai Si Rusa tu,naik lif la,okay sikit.Pastu gi bilik,takkan nak rehat terus.Susun barang,basuh baju,bila dah kemas,mandi then tido.Roomate?Selalunya aku yang first sampai walaupun aku datang dari jauh.Hah...

Comments

Popular posts from this blog

Sungjae .

Hey everyone ! this is Yook Sungjae . Don't know him ? He is member for Btob group . I really like Sungjae for some reasons . It not that I too obsessed with Korean people . He really looks like this . My crush . :) I get it when you all don't believe me . I'm just telling the truth . His hair really looks very same . Just his face different from Sungjae . HAHA . Sometimes , when I missed him a lot . I will looking at phone , searching for Sungjae pictures . It really helps me a lot . Even , I can't loving you anymore . I really grateful that I ever be your truly friend . The only girl that you trusted . Thanks for really making me happy even I know I never be the one that in your heart . :') 

First love dengan kawan sendiri

kalau ada yang rajin stalk blog aku memang kenal Shen siapa,ya dialah bestfriend aku aka long time crush aku. Aku memang tak tau ah kenapa dengan jantung ini masih tunggu jantan tak guna itu.Opss terkasar lak.Dia masih dengan gerek dia tu tapi ayat flirt dia tetap tak berubah.Kadang-kadang aku terfikir,kenapa dia tak jujur dengan aku yang dia ada gerek.Dia ingat aku tak tahu ke,tak yah lah kau nak buat aku melting tau tak.Hati ini dah lama bagi kat kau,kau je pandang yang lain. Aku yang tetap dengan kau saat kau putus ati,macam-macam aku buat kau tapi aku kalah bila ada pompuan lain datang dengan ' rupa' yang ala-ala innocent,yang rambut contra dari aku yang frizzy ni,dengan body yang memang diidami girls yang lain. Apapun,aku memang terima kasih lah kat dia.Sebab dia lah aku tau erti ',benda yang kau minat tak semestinya kau dapat'. Dengan itu,aku ucapkan dia bahagia dengan siapapun. Sapa kata aku tak buat effort,aku cuba minat benda yang dia minat,dia cuba minat be…

Tentang aku,budak blogger

Ohayo korang! Angkat ketiak skit kepada yang baca entry ni. Mesti korang pelik tengok blog aku kan,punya simple gila dah la takde intro tentang penulis lagikan. Aku terfikir nak buat camni sebab aku takde idea nak hias blog camne,maklumlah blog ni tak seindah dlu.Kalau masa zaman aku sekolah menengah,memang sini sana kawan aku ada blog.Kini tinggal lah cerita di blog diaorang dengan kenangan masa lalu diaorang. Aku pasti kalau suatu hari nanti diaorang terlog in ke blog diaorang,mesti ada kenangan yang menusuk jiwa sampai keluar air mata.

 Korang boleh panggil aku Mino since kawan aku kat semenanjung panggil aku ni.Kalau korang ada terdengar member korang ada kawan,bernama Mino..hah aku lah tu. Kantoi pulak. Kenapa Mino?Masa aku time masuk poli dulu,nama whatsapp aku Mino since aku ada hati ngan mamat rapper korea ni,lawak gila. Memandangkan nama aku panjang gila bagai ke berjalan beribu batu,aku angguk jer bila diaorang panggil aku Mino. Sampaikan lecturer aku pun panggil aku Mino. …