Skip to main content

Posts

Showing posts from September 13, 2016

how's my life pergi batu caves sensorang?

Masa hari raya tahun ni,aku tak dapat nak balik sarawak disebabkan nak book flight masa tu memang mahal gilala.So,my parents cadangkan aku tinggal di rumah uncle disebabkan kesangsian kakak aku taknak suruh aku tinggal kat kamsis 1 minggu.jadi,sebelum aku pergi,aku make sure,blanket,cadar katil,cadar pillow dan towel aku basuh.HAHAHA bapak,rajin ah.Malam tu,aku tidur sendirian tau di aras kami orang,bayangkan.Thanks God,takda apa2 terjadi.Esok pagi,ku packing semua barang aku yang penting je la then jalan keluar dari kamsis si rusa.On the way nak pergi pondok security,jumpa lak ngan 2 orang pelajar.Sama ngan aku gak,sem 1,seorang laki,seorang perempuan.Diaorang siap tanya aku camna nak ambik bas.pergh,so aku pun join diaorang sekali la.Sokitaorang punya tunggu bas tapi tak juga sampai-sampai.Datang seorang uncle teksi tanya kitaorang then dia jawab ,''adek,harini takde bas.sebab dah start cuti,bas driver taknak rugi ambik orang sikit2''.Akhirnya,kitaorang pun pakai te…