Skip to main content

Posts

Showing posts from February 22, 2016

First love dengan kawan sendiri

kalau ada yang rajin stalk blog aku memang kenal Shen siapa,ya dialah bestfriend aku aka long time crush aku. Aku memang tak tau ah kenapa dengan jantung ini masih tunggu jantan tak guna itu.Opss terkasar lak.Dia masih dengan gerek dia tu tapi ayat flirt dia tetap tak berubah.Kadang-kadang aku terfikir,kenapa dia tak jujur dengan aku yang dia ada gerek.Dia ingat aku tak tahu ke,tak yah lah kau nak buat aku melting tau tak.Hati ini dah lama bagi kat kau,kau je pandang yang lain. Aku yang tetap dengan kau saat kau putus ati,macam-macam aku buat kau tapi aku kalah bila ada pompuan lain datang dengan ' rupa' yang ala-ala innocent,yang rambut contra dari aku yang frizzy ni,dengan body yang memang diidami girls yang lain. Apapun,aku memang terima kasih lah kat dia.Sebab dia lah aku tau erti ',benda yang kau minat tak semestinya kau dapat'. Dengan itu,aku ucapkan dia bahagia dengan siapapun. Sapa kata aku tak buat effort,aku cuba minat benda yang dia minat,dia cuba minat be…

Pening

hah,lama dah aku tak post pakai bahasa Melayu. sejak abis sekolah ni,bahasa english aku dah terumbang ambing sebab lame dah tak menulis atau communicate lam bahasa omputih ni.Time SPM, fuhhh banyak plan nak dibuat dengan rasa yang berkobar-kobar menantikkan last paper iatu subjek bio tuk abis. Tapi, lepas SPM busy pulak sebab perlu pulang kampung sebab ade 2 YB nak melawat kampung kitaorang. Hah Hah, sekarang nih kampung kat Sarawak dah maju yer,mengalahkan rumah sendiri lak.Anyway,habis je sambut krismas,aku dan kakak aku pi Kuching lak. Aku enjoy 1 minggu kat sana dengan perasaan yang relax dari gangguan sesapa pun.
  Balik je pi home sweet home, aku plan nak kerja kat MCD dekat ngan rumah aku. Aku isi dengan full details mengharapkan aku dapat kerja,namun nasib tak menyebelahi aku.Lama juga aku tunggu,tapi supervisor tu tak juga kol aku.Lepas tu,aku ikut kawan aku cari kerja kat mall.Masalahnya,mall tu jauh giler.Aku risau dengan kos transport sebab aku memang tak terfikir nak sus…