Skip to main content

aku tak faham kenapa bestfriend aku cam bagi harapan palsu

 haaa ,kau orang tengok tajuk tu memang kenal kan.Aku aritu ada gi mall ngan kengkawan aku,tak sangka jumpa dia gak. aku memang cuba tak buat eye contact dengan dia tau. aku sedaya upaya jaga hati aku,supaya aku tak jatuh cinta dengan dia lagi.tapi aku dapat rasakan kadang-kadang mata dia macam melirik kat aku,aku just buat cool,xkesah je dan terus cakap dengan kawan lain aku.

 pastu kitaorang jalan,biasa-biasa jak sebab dia belakang aku. aduiii. so dipendekkan cerita,masa aku nak order aiskrim,tetiba lak dia panggil aku.masa dia panggil aku,aku pandang belakang,just nak inform mana tau dia panggil orang lain kot. pastu, bila dia panggil lagi, pekerja tu tanya flavor aiskrim ngan topping soma tu lak. so ,aku tak jadi laa,memang kebetulan betul.masa itu pun aku memang tak nak pergi sana pun. then,kawan perempuan aku,Lu nak pi beli corn kat tingkat bawah.so,aku berdiri lah macam tunggul sebab tunggu aiskrim tu siap.lepas tu,seorang demi sorang geng kitaorang pergi kat Lu lah. Masa tu,semua kitaorang da7 orang, 5 laki dan 2 perempuan.time tu jugak,aku memang terkejut sebab dia masih berdiri situ walaupun aku suruh dia join yang lain.pastu dia mula bercakap dengan aku,aku layan dia macam kawan.just grateful yang jantung ni takde lagi dup dap bila dekat dia.ada sekali aku cakap,'' jangan dekat sangat dengan aku''. pergh memang lah,sebab dia dekat sangat,tak mau lah jatuh cinta kat dia lagi beb.lama jugak kitaorang tunggu yang lain datang,kira banyak gak benda kitaorang cakap.

 habis je,kitaorang kat evelator,dia belakang aku lah pulak,hampeh betul.ade lah benda biasa dia nak buat,kalau nak tau kat entry lama hobi dia ada aku tulis situ.tetiba,dia letak lengan dia kat bahu aku,mak oiii bukan main terkejut lagik aku.aku cuba jalan lelaju depan Gal pulak sebab nak lari dari dia. Sampaikan Lu pun terkejut tengok kitaorang.nasib lah hati ini kuat,tak berdegup kencang macam dedulu.

 apapun,ni pilihan aku,aku nak jauhkan diri dari dia.sebab bagi aku friendship camni sukar nak cari.kalau kitaorang ada jodoh,adelah tu.tapi buat masa ni,aku nak tumpu untuk maju ke hadapan.aku nak teroka dunia ni baru fikir masak-masak tentang cinta.anayway,aku akhir-akhir ni memang rajin baca blog orang tapi diaorang post tu lama dah.jarang betul orang layan blog sekarang ni kan :') hrmph

Comments

Popular posts from this blog

Sungjae .

Hey everyone ! this is Yook Sungjae . Don't know him ? He is member for Btob group . I really like Sungjae for some reasons . It not that I too obsessed with Korean people . He really looks like this . My crush . :) I get it when you all don't believe me . I'm just telling the truth . His hair really looks very same . Just his face different from Sungjae . HAHA . Sometimes , when I missed him a lot . I will looking at phone , searching for Sungjae pictures . It really helps me a lot . Even , I can't loving you anymore . I really grateful that I ever be your truly friend . The only girl that you trusted . Thanks for really making me happy even I know I never be the one that in your heart . :') 

First love dengan kawan sendiri

kalau ada yang rajin stalk blog aku memang kenal Shen siapa,ya dialah bestfriend aku aka long time crush aku. Aku memang tak tau ah kenapa dengan jantung ini masih tunggu jantan tak guna itu.Opss terkasar lak.Dia masih dengan gerek dia tu tapi ayat flirt dia tetap tak berubah.Kadang-kadang aku terfikir,kenapa dia tak jujur dengan aku yang dia ada gerek.Dia ingat aku tak tahu ke,tak yah lah kau nak buat aku melting tau tak.Hati ini dah lama bagi kat kau,kau je pandang yang lain. Aku yang tetap dengan kau saat kau putus ati,macam-macam aku buat kau tapi aku kalah bila ada pompuan lain datang dengan ' rupa' yang ala-ala innocent,yang rambut contra dari aku yang frizzy ni,dengan body yang memang diidami girls yang lain. Apapun,aku memang terima kasih lah kat dia.Sebab dia lah aku tau erti ',benda yang kau minat tak semestinya kau dapat'. Dengan itu,aku ucapkan dia bahagia dengan siapapun. Sapa kata aku tak buat effort,aku cuba minat benda yang dia minat,dia cuba minat be…

Tentang aku,budak blogger

Ohayo korang! Angkat ketiak skit kepada yang baca entry ni. Mesti korang pelik tengok blog aku kan,punya simple gila dah la takde intro tentang penulis lagikan. Aku terfikir nak buat camni sebab aku takde idea nak hias blog camne,maklumlah blog ni tak seindah dlu.Kalau masa zaman aku sekolah menengah,memang sini sana kawan aku ada blog.Kini tinggal lah cerita di blog diaorang dengan kenangan masa lalu diaorang. Aku pasti kalau suatu hari nanti diaorang terlog in ke blog diaorang,mesti ada kenangan yang menusuk jiwa sampai keluar air mata.

 Korang boleh panggil aku Mino since kawan aku kat semenanjung panggil aku ni.Kalau korang ada terdengar member korang ada kawan,bernama Mino..hah aku lah tu. Kantoi pulak. Kenapa Mino?Masa aku time masuk poli dulu,nama whatsapp aku Mino since aku ada hati ngan mamat rapper korea ni,lawak gila. Memandangkan nama aku panjang gila bagai ke berjalan beribu batu,aku angguk jer bila diaorang panggil aku Mino. Sampaikan lecturer aku pun panggil aku Mino. …