Skip to main content

Pening

 hah,lama dah aku tak post pakai bahasa Melayu. sejak abis sekolah ni,bahasa english aku dah terumbang ambing sebab lame dah tak menulis atau communicate lam bahasa omputih ni.Time SPM, fuhhh banyak plan nak dibuat dengan rasa yang berkobar-kobar menantikkan last paper iatu subjek bio tuk abis. Tapi, lepas SPM busy pulak sebab perlu pulang kampung sebab ade 2 YB nak melawat kampung kitaorang. Hah Hah, sekarang nih kampung kat Sarawak dah maju yer,mengalahkan rumah sendiri lak.Anyway,habis je sambut krismas,aku dan kakak aku pi Kuching lak. Aku enjoy 1 minggu kat sana dengan perasaan yang relax dari gangguan sesapa pun.
  Balik je pi home sweet home, aku plan nak kerja kat MCD dekat ngan rumah aku. Aku isi dengan full details mengharapkan aku dapat kerja,namun nasib tak menyebelahi aku.Lama juga aku tunggu,tapi supervisor tu tak juga kol aku.Lepas tu,aku ikut kawan aku cari kerja kat mall.Masalahnya,mall tu jauh giler.Aku risau dengan kos transport sebab aku memang tak terfikir nak susahkan parents aku.Dah namanya nak cari kerja kan,mestilah aku nak kutip duit,buat belanja sendiri.Oleh itu,aku putuskan aku tak jadi ikut dia.Dia sampai hari ni masih juga kerja.Memang sedih ade,jeles ade,tapi nak buat camna.Sapa lak dapat hantar aku gi kerja.Mak aku dah jadi GB kat sekolah area ladang.Bapak aku lak,kerja dari pagi sampai petang.
  Nak habis bulan 2 ni,kawan aku sorang lagi bawak aku carik kerja ngan dia.First place,Marry Brown.Aku memang berharap dapat kerja.Maklumlah,aku suka kerja tempat camtu.Kami dua isikan borang,then pi carik tempat lain.Terjumpa lak tempat sushi,bagi no henpon soma,petang tu,admin jaga tempat tu kol nak interview.Memang patah hati sebab dia kata dia nak yang permanent. Adui,memang perih di dada sebab aku teringin gak nak bekerja tempat makan jipun ni.Maklumlah dalam anime dengan cerita jipun je aku pat tengok benda camtu.Malam itu,supervisor Marry Brown kol lak,tanya kalau free.Dia kata,pastu dia nak interview lak.Dengan pantasnya aku kol kawan aku kononnya berita gembira lah tu.Kami orang terus pergi sana,kol tah soma.Dia bawa kitaorang gi suatu tempat. Eh,ade orang bagi ceramah tah soma lah tu dari satu company.Hampir nak tertido aku dengar orang tu cerita sal produk diaorang tapi aku sabarkan hati je.Aku kesian lak kat kawan aku,bapak dia tunggu lama giler,dahlah tak sempat makan.Ingatkan pompuan ni nak ajak interview,tapi dengar benda camni lak.Aku memang panas hati dah.Lepas tu semua habis,dia tanya esok free ke tak.Pastu,dia kata nak interview.Jilake,sebenarnya dia nak umpan kitaorang ikut dia lagi.Habis tu,aku buat keputusan takkan berhubung dengan pompuan laknat tu lagi.
  Kesian,mak dia tak suruh dia carik kerja disebabkan kes camtu.Dahlah ku 11 malam baru aku sampai rumah.Bayangkan bapak aku ingat aku dah interview soma,tapi aku bawa kenangan buruk lak..Beberapa hari pastu,ade kawan aku yang sorang lagi minta aku teman dia jalan.Habis keliling Bintulu tempat kami berjalan.Pastu,tetiba dia nak ikut aku isi borang kerja kat Farley.Punya lah excited dia isi,tapi sampai sekarang takde orang kol.Apesal susah sangat nak carik kerja nih?Hampeh betul.Dahlah minggu depan,hari rabu lak result SPM kluar.Memang menangis air matat darah je kalau result dah camtu.Kalau okay2,aku relakan je.Kebetulan lak,masa result keluar,aku gi Negeri Sembilan dengan parents aku sebab mak aku convo lagi.Tak habis2 konvo dia.Takpe,at least aku dapat kuar,buang stress.Harapkan yang terbaik tuk result SPM aku kali ini.Amin.
  Satu gik masalah,borang UPU part isi bidang nak diamik tu masih runsing lak.Dahlah parents aku still suruh aku pilih IPG.kakak aku lak tak suruh,maklumlah dia dah last year nih,dia kata memang banyak keje,belanja,sewa rumah bila pratikal,sewa minyak lagi dan barang2 dapur. Aduiii,otak aku dah jem tak tau nak pilih ape.Aku da terfikir nak amik medical tapi subjek science aku memang tak dapat dibantu.Aku memang pelik masa aku PMR,tetiba SN dapat A padahal selama tu memang teruk.Masuk gak kelas sains tulen,memang merana lah aku hingga ke SPM.Aku tau parents aku nak yang terbaik buat aku tapi langsung tak fikirkan perasaan aku.Diaorang punya nasihat memang menusuk jantung aku sebab mereka nak aku bila habis belajar terus dapat kerja cam jadi cikgu dan nurse tu.Tapi aku takut suatu saat nanti aku give up,alang2 dengan course yang aku amik sebab minat aku memang tak tertumpu dengan course yang parents aku nak.Aku harap aku tak pilih salah,aku kena carik apa yang aku nak sebelum result SPM kluar nih.

Comments

Popular posts from this blog

Sungjae .

Hey everyone ! this is Yook Sungjae . Don't know him ? He is member for Btob group . I really like Sungjae for some reasons . It not that I too obsessed with Korean people . He really looks like this . My crush . :) I get it when you all don't believe me . I'm just telling the truth . His hair really looks very same . Just his face different from Sungjae . HAHA . Sometimes , when I missed him a lot . I will looking at phone , searching for Sungjae pictures . It really helps me a lot . Even , I can't loving you anymore . I really grateful that I ever be your truly friend . The only girl that you trusted . Thanks for really making me happy even I know I never be the one that in your heart . :') 

Btob comeback . xD

Watch out for Btob new mini album , ' press play ' . keep on listening on ' wow ' and support btob . :)
























your so far away .

It's a shame that it has to be this way .. I know it my fault .. I'm the one who making him closer to her .I know he getting close with my best friend .  ... When I see him talking with my good friend, my heart in pain .. yes, I was jealous .. but I just keep in my heart. I do not want to make my jealousy make my relationship with  he and my best friend getting away.\ Even I'm the one who sacrifice my own chances , I should let my best friend feel the happiness with the one that she's like .Let me keep this feeling is in my heart . keep the broken heart ... I wonder if you hurt like me ? .

Witsawa . xD

I still remember the day me and my family were watching ,' Bangkok Thailand '. I keep on secream all the time wherever that cute guy appeared . I kept calling him ,'my korean guy or the Korean guy ' even though i knew he was a Thailand guy . Then , I quickly opened my big sister's laptop which is to find information bout that cute Thai guy . The awesome moment is when I knew something about him . His father was Thailand people while his mum was a Japanese . And I know his name now , Witsawa Thaiyanont .He was an actor and also a member of a rockie band named K-OTIC . wow , how cool is that ? Here is his picture . :D my picture for my profile facebook .
i really love the way he took his pictures . No smile , but why so serious ? LOL

First love dengan kawan sendiri

kalau ada yang rajin stalk blog aku memang kenal Shen siapa,ya dialah bestfriend aku aka long time crush aku. Aku memang tak tau ah kenapa dengan jantung ini masih tunggu jantan tak guna itu.Opss terkasar lak.Dia masih dengan gerek dia tu tapi ayat flirt dia tetap tak berubah.Kadang-kadang aku terfikir,kenapa dia tak jujur dengan aku yang dia ada gerek.Dia ingat aku tak tahu ke,tak yah lah kau nak buat aku melting tau tak.Hati ini dah lama bagi kat kau,kau je pandang yang lain. Aku yang tetap dengan kau saat kau putus ati,macam-macam aku buat kau tapi aku kalah bila ada pompuan lain datang dengan ' rupa' yang ala-ala innocent,yang rambut contra dari aku yang frizzy ni,dengan body yang memang diidami girls yang lain. Apapun,aku memang terima kasih lah kat dia.Sebab dia lah aku tau erti ',benda yang kau minat tak semestinya kau dapat'. Dengan itu,aku ucapkan dia bahagia dengan siapapun. Sapa kata aku tak buat effort,aku cuba minat benda yang dia minat,dia cuba minat be…

Tentang aku,budak blogger

Ohayo korang! Angkat ketiak skit kepada yang baca entry ni. Mesti korang pelik tengok blog aku kan,punya simple gila dah la takde intro tentang penulis lagikan. Aku terfikir nak buat camni sebab aku takde idea nak hias blog camne,maklumlah blog ni tak seindah dlu.Kalau masa zaman aku sekolah menengah,memang sini sana kawan aku ada blog.Kini tinggal lah cerita di blog diaorang dengan kenangan masa lalu diaorang. Aku pasti kalau suatu hari nanti diaorang terlog in ke blog diaorang,mesti ada kenangan yang menusuk jiwa sampai keluar air mata.

 Korang boleh panggil aku Mino since kawan aku kat semenanjung panggil aku ni.Kalau korang ada terdengar member korang ada kawan,bernama Mino..hah aku lah tu. Kantoi pulak. Kenapa Mino?Masa aku time masuk poli dulu,nama whatsapp aku Mino since aku ada hati ngan mamat rapper korea ni,lawak gila. Memandangkan nama aku panjang gila bagai ke berjalan beribu batu,aku angguk jer bila diaorang panggil aku Mino. Sampaikan lecturer aku pun panggil aku Mino. …

My bestfriend . :)

This is me and my truly best friend ever , Eyvan :)
We took this picture , last year at my house . I love her very much because she always be there when I need some supports and helps . I don't know where she get some magical power that God gives her . She had enough time to heard my annoying speechless even though it kinda boring . She always listen to my heart wherever I'm crying and feeling depressed . She always got time to have share stories with me . I'm really grateful that I had a wonderful , great and awesome best friend liked her .  Thank you for all you've done for me , Eyvan . 4 days to go . Her special day . Her 14th birthday . :)))


Fresh new start

it's kind of weird when everyone are not into Blog anymore.I used to spent my leisure time , sitting infront of the laptop and read about everyone's life. But now, it just a piece of masterpiece works from everyone. It became their past and all about it has been forgotten.I wonder how I somehow still waster my entire time , writing something useless here,feels like no one would ever care to read my story , but yet , i'm still stuck here,writing,writing and writing.If I have forgotten about how I love my life now, I would rather reading my old posts,reading how struggling I try to live when everyone left you,how I trying hard to improve myself,a dream of going abort to Japan.How I learn to live seeing my guy best friend fall in love with other girls.It all mixed up in a book of Blog.

I don't understand him.

Here's the story began .. I argued with him again . So , it the 6th times we've fight for 3 years we became friends . It's supposed his fault but in the end .. I'm the one that he blame . I don't understand this situation at all . But maybe it true , it my fault . That's why he gets mad with me ?  Maybe I shouldn't gave my old number to him . He reading my all message and reveal my friends secret ... I know he just kidding that time , but why I suddenly take it seriously ? I shouldn't doing like this for the very first time . No kidding , he was trying to call me out or talked with me but I'm pretended . Why I'm acting like this ? :(((

aku tak faham kenapa bestfriend aku cam bagi harapan palsu

haaa ,kau orang tengok tajuk tu memang kenal kan.Aku aritu ada gi mall ngan kengkawan aku,tak sangka jumpa dia gak. aku memang cuba tak buat eye contact dengan dia tau. aku sedaya upaya jaga hati aku,supaya aku tak jatuh cinta dengan dia lagi.tapi aku dapat rasakan kadang-kadang mata dia macam melirik kat aku,aku just buat cool,xkesah je dan terus cakap dengan kawan lain aku.

 pastu kitaorang jalan,biasa-biasa jak sebab dia belakang aku. aduiii. so dipendekkan cerita,masa aku nak order aiskrim,tetiba lak dia panggil aku.masa dia panggil aku,aku pandang belakang,just nak inform mana tau dia panggil orang lain kot. pastu, bila dia panggil lagi, pekerja tu tanya flavor aiskrim ngan topping soma tu lak. so ,aku tak jadi laa,memang kebetulan betul.masa itu pun aku memang tak nak pergi sana pun. then,kawan perempuan aku,Lu nak pi beli corn kat tingkat bawah.so,aku berdiri lah macam tunggul sebab tunggu aiskrim tu siap.lepas tu,seorang demi sorang geng kitaorang pergi kat Lu lah. Masa tu,se…