Skip to main content

Posts

Tentang aku,budak blogger

Ohayo korang! Angkat ketiak skit kepada yang baca entry ni. Mesti korang pelik tengok blog aku kan,punya simple gila dah la takde intro tentang penulis lagikan. Aku terfikir nak buat camni sebab aku takde idea nak hias blog camne,maklumlah blog ni tak seindah dlu.Kalau masa zaman aku sekolah menengah,memang sini sana kawan aku ada blog.Kini tinggal lah cerita di blog diaorang dengan kenangan masa lalu diaorang. Aku pasti kalau suatu hari nanti diaorang terlog in ke blog diaorang,mesti ada kenangan yang menusuk jiwa sampai keluar air mata.

 Korang boleh panggil aku Mino since kawan aku kat semenanjung panggil aku ni.Kalau korang ada terdengar member korang ada kawan,bernama Mino..hah aku lah tu. Kantoi pulak. Kenapa Mino?Masa aku time masuk poli dulu,nama whatsapp aku Mino since aku ada hati ngan mamat rapper korea ni,lawak gila. Memandangkan nama aku panjang gila bagai ke berjalan beribu batu,aku angguk jer bila diaorang panggil aku Mino. Sampaikan lecturer aku pun panggil aku Mino. …
Recent posts

Hidup jauh dari keluarga

Hai! Makseh sebab sudi menjenguk blog aku yang ,kurang menarik ini.Hari ni nak berkongsi cerita tentang hidup pelajar yang jauh dari keluarga. First of all, untuk yang jauh-jauh jer faham macam mana perasaan aku ketika sambung belajar dekat mana-mana negeri macam di semenanjung. Ya, ini atas pilihan masing-masing.Mesti korang ada fikir,"lantak kau lah sapa suruh belajar jauh-jauh".Tapi apakan daya,walau bagaimanapun,tipu la takda timbul perasaan iri hati.

 Point pertama,mesti korang ada rasa resah kan bila terfikir kan nak tinggalkan rumah tercinta,terutamanya family ,gerek(pakwe/makwe), member, pets, and paling sedih,wifi rumah. Dalam jangka dekat nak pergi tempat lain tu, perasaan sedih wujud, tak lalu nak makan, apatah lagi mandi pun rasa cam tak mandi.Tapi kita kuatkan perasaan ni,senyum dan have fun dengan family.Tap tap,tibanya hari tersebut, keluar air mata ketika menatap wajah ibu bapa yang mengharapkan yang terbaik buat kita di sana.

 Kedua pulak,detik-detik habis …

Perjalanan ku ke Port Dickson

Masa sem 2 takde masa lak nak update blog ni disebabkan short sem.Tapi,short sem ni yang terbaik dalam hidup aku.Aku buat banyak kawan especially dengan bangsa-bangsa lain. And,aku enjoy hidup aku pergi jalan-jalan,makan,karoks dengan member. Eh,tak lupa juga aku perlu ganti masa aku enjoy dengan belajar di hari seterusnya. Masa sambung belajar ni,perlu bijak bahagikan masa tuk main games, jenjalan, assignment dan aktiviti di buat di tempat belajar. Overall,thanks God,pointer sem 2 ni sama macam sem lepas iaitu cukup-cukup makan,iaitu 3.74. Tak sia-sia belajar jauh-jauh,sebab pointer tak menurun walaupun aku ni kaki dota,kaki makan, kaki jalan dan juga kaki tido hahaha. Di setiap aktiviti yang aku buat,aku memang banyak kenal orang.Macam geng sebilik, geng basketball,geng basketball malam,geng dota,geng tenis, geng debate, geng makan, geng jalan, geng lepak, semua tu berbeza orang ah. Malu nak cakap,aku sedih sikit sebab overall member aku budak lelaki. Ya, aku tahu. Aku tahu mana ba…

N

My dream crushed as you ended it like this
You chose to left me hanging
I know,we are wasting time
Chasing dream not you and I
But i will care for you, always

M

Hey,
How have you been?
Didn't hear any news from you
Guess you really give up on me
Guess you already tired of me
Everything between us is over
Thanks for the memories.

J

Who knows? You texted me and said
I miss you
and asked for a video call.I didnt reply for anything. I hesitated.
Im scare. I didnt want my heart beats like hell for you again.Then,you start video call me,my finger reach out and answered it.You dont know how happy i was,to see you again.

H

I havent heard from you for while
Things between us getting further apart.I wonder if...
I should stop thinking much.Is this the ending of story about us?

G

It really a mystery for all of us,
To fall in love with unexpected person,
And to be hurts by the same person.And inside,your heart keep on denying that flowers in your heart never blossom,the moment he talks to you.Yet,what even worst that he admit,
That he fell in love ,
With someone who is not you.And you keep on
pretending,
smiling,
encouraging
him to chase that girl's heart while inside,you can hear the cracking sounds of a broken heart.With tears running through your cheek and said " why is it hurt so much?"

F

It takes time for us to move on,
To let go of the remaining pieces of a broken heart,To let go of the scent of memories that stuck up into our head,To let go of the feeling warmth being in love with that person,And nothing can beats the feeling of leaving it all behind.Seriously,I am tired of it.

E

You're like a physics equation,
Sometimes i can get what inside your head,
Sometimes i just wonder what youre thinking about.Did you ever think about me for a sec?

D

My love life will always be like this,
I will have a crush with this one person,
And he wont like me back
Or someone will have a crush on me,
And i wont like them backI dont know which one hurts the most
Being heartbroken or being a heartbreaker

B

My heart was aching everytime i think of all the words you wispered to her ears,
I wished you know how much it hurtsWhy cant it be me?

Duh😂

My sister told me that she stalked my blog. I was lost in thought for a while after I heard that which makes her smirks with satisfication.''I told you before'',.That words strike through my heart.I knew what she meant by that. I was too obsessed with problems and catching the heart of my long crush and at the end.. Im the one being heartbroken. That's when I turned to her,crying,regretting everything..i was so stupid back then.

Im not doing fine

Wow wow,I havent check up on my blog for a few weeks if im not mistaken.

I've been so busy with live and friends.
Liar.
 I've been eating great food here.
 Liar
I've been study and focusing on my assignments.
Liar
I've been studying until late in the night
Liar
I don't having any homesick
Liar
I'm buying things that I like
Liar
I've been going everywhere
Liar
I've been doing great with my test and practical test
Liar. Liar. Liar

Damn,it hurts so much.
I feel hopeless with my achievement
I feel like i cant do anything right
I failed to finish doing all the task given
I lost my purpose being here
I don't feel like starting my day with a smile
I'm depressed 

how's my life pergi batu caves sensorang?

Masa hari raya tahun ni,aku tak dapat nak balik sarawak disebabkan nak book flight masa tu memang mahal gilala.So,my parents cadangkan aku tinggal di rumah uncle disebabkan kesangsian kakak aku taknak suruh aku tinggal kat kamsis 1 minggu.jadi,sebelum aku pergi,aku make sure,blanket,cadar katil,cadar pillow dan towel aku basuh.HAHAHA bapak,rajin ah.Malam tu,aku tidur sendirian tau di aras kami orang,bayangkan.Thanks God,takda apa2 terjadi.Esok pagi,ku packing semua barang aku yang penting je la then jalan keluar dari kamsis si rusa.On the way nak pergi pondok security,jumpa lak ngan 2 orang pelajar.Sama ngan aku gak,sem 1,seorang laki,seorang perempuan.Diaorang siap tanya aku camna nak ambik bas.pergh,so aku pun join diaorang sekali la.Sokitaorang punya tunggu bas tapi tak juga sampai-sampai.Datang seorang uncle teksi tanya kitaorang then dia jawab ,''adek,harini takde bas.sebab dah start cuti,bas driver taknak rugi ambik orang sikit2''.Akhirnya,kitaorang pun pakai te…