Skip to main content

Posts

Tentang aku,budak blogger

Ohayo korang! Angkat ketiak skit kepada yang baca entry ni. Mesti korang pelik tengok blog aku kan,punya simple gila dah la takde intro tentang penulis lagikan. Aku terfikir nak buat camni sebab aku takde idea nak hias blog camne,maklumlah blog ni tak seindah dlu.Kalau masa zaman aku sekolah menengah,memang sini sana kawan aku ada blog.Kini tinggal lah cerita di blog diaorang dengan kenangan masa lalu diaorang. Aku pasti kalau suatu hari nanti diaorang terlog in ke blog diaorang,mesti ada kenangan yang menusuk jiwa sampai keluar air mata.

 Korang boleh panggil aku Mino since kawan aku kat semenanjung panggil aku ni.Kalau korang ada terdengar member korang ada kawan,bernama Mino..hah aku lah tu. Kantoi pulak. Kenapa Mino?Masa aku time masuk poli dulu,nama whatsapp aku Mino since aku ada hati ngan mamat rapper korea ni,lawak gila. Memandangkan nama aku panjang gila bagai ke berjalan beribu batu,aku angguk jer bila diaorang panggil aku Mino. Sampaikan lecturer aku pun panggil aku Mino. …
Recent posts

Hidup jauh dari keluarga

Hai! Makseh sebab sudi menjenguk blog aku yang ,kurang menarik ini.Hari ni nak berkongsi cerita tentang hidup pelajar yang jauh dari keluarga. First of all, untuk yang jauh-jauh jer faham macam mana perasaan aku ketika sambung belajar dekat mana-mana negeri macam di semenanjung. Ya, ini atas pilihan masing-masing.Mesti korang ada fikir,"lantak kau lah sapa suruh belajar jauh-jauh".Tapi apakan daya,walau bagaimanapun,tipu la takda timbul perasaan iri hati.

 Point pertama,mesti korang ada rasa resah kan bila terfikir kan nak tinggalkan rumah tercinta,terutamanya family ,gerek(pakwe/makwe), member, pets, and paling sedih,wifi rumah. Dalam jangka dekat nak pergi tempat lain tu, perasaan sedih wujud, tak lalu nak makan, apatah lagi mandi pun rasa cam tak mandi.Tapi kita kuatkan perasaan ni,senyum dan have fun dengan family.Tap tap,tibanya hari tersebut, keluar air mata ketika menatap wajah ibu bapa yang mengharapkan yang terbaik buat kita di sana.

 Kedua pulak,detik-detik habis …

Perjalanan ku ke Port Dickson

Masa sem 2 takde masa lak nak update blog ni disebabkan short sem.Tapi,short sem ni yang terbaik dalam hidup aku.Aku buat banyak kawan especially dengan bangsa-bangsa lain. And,aku enjoy hidup aku pergi jalan-jalan,makan,karoks dengan member. Eh,tak lupa juga aku perlu ganti masa aku enjoy dengan belajar di hari seterusnya. Masa sambung belajar ni,perlu bijak bahagikan masa tuk main games, jenjalan, assignment dan aktiviti di buat di tempat belajar. Overall,thanks God,pointer sem 2 ni sama macam sem lepas iaitu cukup-cukup makan,iaitu 3.74. Tak sia-sia belajar jauh-jauh,sebab pointer tak menurun walaupun aku ni kaki dota,kaki makan, kaki jalan dan juga kaki tido hahaha. Di setiap aktiviti yang aku buat,aku memang banyak kenal orang.Macam geng sebilik, geng basketball,geng basketball malam,geng dota,geng tenis, geng debate, geng makan, geng jalan, geng lepak, semua tu berbeza orang ah. Malu nak cakap,aku sedih sikit sebab overall member aku budak lelaki. Ya, aku tahu. Aku tahu mana ba…

N

My dream crushed as you ended it like this
You chose to left me hanging
I know,we are wasting time
Chasing dream not you and I
But i will care for you, always

M

Hey,
How have you been?
Didn't hear any news from you
Guess you really give up on me
Guess you already tired of me
Everything between us is over
Thanks for the memories.